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PEREZ, OSCAR EDGARDO

Principal researcher

SPECIALITY:

Nano-micropartículas, Biopolímeros, Dinámica Celular

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology

Topic:

VEHICULIZING NANOSYSTEMS FOR BIOACTIVE COMPOUNDS AND MOLECULES RELATED TO PROBIOTIC ACTIVITY. STUDY OF PHYSICOCHEMICAL AND BIOLOGICAL FUNCTIONALITY FROM AN OMIC APPROACH AND THE SEARCHING OF EPIGENETIC CONSEQUENCES.

Workplace

INSTITUTO DE QUIMICA BIOLOGICA DE LA FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES (IQUIBICEN, CONICET-UBA) Depends on
Address:
INTENDENTE GUIRALDES 2160, C1428EGA - Capital Federal - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Construir y caracterizar nano-microcomplejos de polímeros biocompatibles producidos vía el principio de asociación molecularEncapsulación de ligandos como el ácido fólicoEvaluación de los efectos generados por el ligando sobre propiedades moleculares y físico-químicas de los nano-microcomplejos;Determinación la incidencia del complejamiento/encapsulación de un ligando de interés en los productos en la liberación sitio-dirigida del ligando. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Bionanoencapsulación de bioactivos Engineering and technologies - Nanotechnology - Other nanotechnology

Technological Capacities

  • 6. Biological sciences
    • 2. Biology/Biotechnology
      • 2.5. Microbiology
      • 2.11. Protein Engineering
    • 6. Industrial Biotechnology
      • 6.3. Biobased high-performance materials
      • 6.8. Biopolymers
      • 6.5. Biological Nanomaterials
      • 6.11. Downstream Processing
      • 6.1. Bio- Composites
      • 6.7. Bioplastics
      • 6.12. Fermentation
      • 6.4. Biobased Materials
      • 6.10. Biotensides
    • 4. Micro- and Nanotechnology related to Biological sciences
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.4. Food Processing
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.3. Food Packaging/Handling
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
    • 2. Food quality and safety
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.4. Traceability of food
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
  • 5. Physical and exact sciences
    • 5. Micro- and Nanotechnology

Key Words

nanopartículas bio-nano-encapsulaciónácido fólico betalaínas insulina factores de crecimientoPolímeros biocompatiblesnanopartíclesbio-nano-encapsulationfolic acid betalains insulin growth factorsBiocompatible polymers

Education

2000 - 2005

DOCTOR DE LA UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES. AREA INDUSTRIAS

UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

1998 - 2001

MAGISTER DE LA UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES. AREA BIOTECNOLOG

UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

1988 - 1994

Licenciado en Biología

UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA


S&T HR Training

Director of

Co-director of
CORFIELD, ROCÍO
Scholars

Science and Technology Production

Services