PEREZ, OSCAR EDGARDO
Principal researcher
SPECIALITY:
Nano-micropartículas, Biopolímeros, Dinámica CelularScientific discipline:
Food engineering and BiotechnologyTopic:
VEHICULIZING NANOSYSTEMS FOR BIOACTIVE COMPOUNDS AND MOLECULES RELATED TO PROBIOTIC ACTIVITY. STUDY OF PHYSICOCHEMICAL AND BIOLOGICAL FUNCTIONALITY FROM AN OMIC APPROACH AND THE SEARCHING OF EPIGENETIC CONSEQUENCES.Workplace
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES (UBA)
- FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES
Address: | |
INTENDENTE GUIRALDES 2160, C1428EGA - Capital Federal - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Construir y caracterizar nano-microcomplejos de polímeros biocompatibles producidos vía el principio de asociación molecularEncapsulación de ligandos como el ácido fólicoEvaluación de los efectos generados por el ligando sobre propiedades moleculares y físico-químicas de los nano-microcomplejos;Determinación la incidencia del complejamiento/encapsulación de un ligando de interés en los productos en la liberación sitio-dirigida del ligando. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Technological Capacities
- 6. Biological sciences
- 2. Biology/Biotechnology
- 2.5. Microbiology
- 2.11. Protein Engineering
- 6. Industrial Biotechnology
- 6.3. Biobased high-performance materials
- 6.8. Biopolymers
- 6.5. Biological Nanomaterials
- 6.11. Downstream Processing
- 6.1. Bio- Composites
- 6.7. Bioplastics
- 6.12. Fermentation
- 6.4. Biobased Materials
- 6.10. Biotensides
- 4. Micro- and Nanotechnology related to Biological sciences
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.4. Food Processing
- 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
- 1.3. Food Packaging/Handling
- 1.1. Drink Technology
- 1.5. Food Technology
- 2. Food quality and safety
- 2.3. Safe production methods
- 2.1. Detection and Analysis methods
- 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
- 2.4. Traceability of food
- 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
- 5. Physical and exact sciences
- 5. Micro- and Nanotechnology
Key Words
Education
2000 - 2005
DOCTOR DE LA UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES. AREA INDUSTRIAS
UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES
1998 - 2001
MAGISTER DE LA UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES. AREA BIOTECNOLOG
UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES
1988 - 1994
Licenciado en Biología
UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA
S&T HR Training
DOMINGUEZ RUBIO, Ana Paula Scientific Research Career at CONICET
BUSTOS, Leandro Fabian Scholars
D ANTONI, Cecilia Luciana Scholars
RUBINSTEIN, Alejandra Julieta Scholars
SAMANIEGO LOPEZ, Cecilia Scholars
CORFIELD, Rocío Scholars