CONICET Community

RIBOTTA, PABLO DANIEL

Principal researcher

SPECIALITY:

Cereales / Harinas / Alimentos

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Process Engineering

Topic:

Use of vegetable raw materials. Study of transformation processes and their implementation on food formulation.

Workplace

INSTITUTO DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS CORDOBA (ICYTAC, CONICET-UNC) Depends on
Address:
AV. DR. JUAN FILLOY S/N, X5016BMB - Córdoba - Argentina

Contact:

Send Message

S&T Expertise*

La experiencia en Ciencia y tecnología se relaciona con el procesamiento de alimentos y su calidad, principalmente en el área de cereales y oleaginosas. Abarca desarrollo de nuevos productos, ingredientes y formulaciones de alimentos; evaluación de las propiedades físicas, químicas y funcionales de ingredientes y productos alimenticios. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Harinas y sus derivados Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.4. Food Processing
      • 1.5. Food Technology
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood

Key Words

panificacionmasasrheologyHarinasfood processingreologiaestructura de alimentosProcesamiento de alimentosfood structureflourdoughbread making

Education

1992 - 2007

Ingeniero Químico

FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS FISICAS Y NATURALES, UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA

1998 - 2002

DOCTOR DE LA FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS

FACULTAD DE CS.EXACTAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA


S&T HR Training

Director of
PALAVECINO, PABLO MARTIN
Scientific Research Career at CONICET

Co-director of

Science and Technology Production

Services