RIBOTTA, PABLO DANIEL
Principal researcher
SPECIALITY:
Cereales / Harinas / AlimentosScientific discipline:
Food engineering and Biotechnology - Process EngineeringTopic:
Use of vegetable raw materials. Study of transformation processes and their implementation on food formulation.Workplace
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA (UNC)
Address: | |
AV. DR. JUAN FILLOY S/N, X5016BMB - Córdoba - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
La experiencia en Ciencia y tecnología se relaciona con el procesamiento de alimentos y su calidad, principalmente en el área de cereales y oleaginosas. Abarca desarrollo de nuevos productos, ingredientes y formulaciones de alimentos; evaluación de las propiedades físicas, químicas y funcionales de ingredientes y productos alimenticios. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Technological Capacities
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
- 1.4. Food Processing
- 1.5. Food Technology
- 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
Key Words
Education
1992 - 2007
Ingeniero Químico
FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS FISICAS Y NATURALES, UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA
1998 - 2002
DOCTOR DE LA FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS
FACULTAD DE CS.EXACTAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA
S&T HR Training
PALAVECINO, Pablo Martin Scientific Research Career at CONICET
ARIAS OSORIO, Claudia Janett Scholars
CURTI, María Isabel Scholars
FORMICA, Maria Lina Scientific Research Career at CONICET
BADIN, Emiliano Emanuel Scholars
CARRILLO PARRA, Esteban Josué Scholars
OSTERMANN PORCEL, María Victoria Scholars
TEOBALDI, Andrés Gustavo Scholars
VICO, Ana Paula Scholars