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ALZAMORA, STELLA MARIS

Senior researcher

SPECIALITY:

TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology

Topic:

New hurdle technologies based on emerging antimicrobial factors for preservation or decontamination of vegetables of high and low moisture content.

Workplace

CENTRO DE INVESTIGACIONES Y TRANSFERENCIA DE RIO NEGRO (CIT RIO NEGRO, CONICET-UNRN) Depends on
  • CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
  • UNIVERSIDAD NACIONAL DE RIO NEGRO (UNRN)
Address:
9 DE JULIO 446, 8336 - Villa Regina - Río Negro - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Especialista en tecnología de alimentos con especial énfasis en: 1. desarrollo de tecnologías de mínimo procesamiento para la conservación de alimentos y optimizacion de tecnologias tradicionales; 2. microbiología predictiva, comportamiento de poblaciones microbianas, inocuidad y vida útil de alimentos; 3. estuctura de tejidos vegetales y su relación con las propiedades reologicas y de transporte; 4. deshidratación de alimentos, propiedades de sorción y estabilidad de alimentos de baja humedad. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Tecnología de alimentos Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Other engineering and technologies

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.4. Food Processing
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
      • 1.3. Food Packaging/Handling
    • 2. Food quality and safety
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood

Key Words

ALIMENTOS MÍNIMAMENTE PROCESADOSTECNOLOGÍAS DE BARRERAFACTORES ANTIMICROBIANOS EMERGENTESMICRO ULTRA Y NANO-ESTRUCTURAREOLOGÍAMICROBIOLOGÍA PREDICTIVAMINIMALLY PROCESSED FOODSHURDLE TECHNOLOGIESEMERGING ANTIMICROBIAL FACTORSMICRO ULTRA AND NANO-STRUCTURERHEOLOGYPREDICTIVE MICROBIOLOGY

Education

1975 - 1979

Doctor en Ciencias Químicas

UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

1970 - 1974

Licenciada en Ciencias Químicas

FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES, UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES


S&T HR Training

Director of
CORONEL, MARÍA BERNARDA
Scientific Research Career at CONICET

Co-director of
CONTIGIANI, EUNICE VALENTINA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

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