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BUERA, MARIA DEL PILAR

Senior researcher

SPECIALITY:

FISICOQUIM.DE ALIMENTOS-PRESERV.DE BIOMATERIAL

Scientific discipline:

Process Engineering - Chemical Sciences

Topic:

Vitrification, nanoencapsulationa and green technologies for the mitigation of chemical reactions in food materials

Workplace

INSTITUTO DE TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y PROCESOS QUIMICOS (ITAPROQ, CONICET-UBA) Depends on
Address:
CIUDAD UNIVERSITARIA S/N, 1428 - Capital Federal - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Estudio de reacciones de deterioro en sitemas congelados y deshidratados.Reacciones químicas en alimentos. Marcadores tempranos, intermediarios. Cinética.Estudio de transiciones de fase en alimentos, productos farmacéuticos y sistemas biológicos. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

micro y nanoencapsulación de ingresientes y aditivos Engineering and technologies - Nanotechnology - Nanomaterials (production and properties)
Búsqueda y evaluación de desempeño de aditivos naturales: antioxidantes, antipardeo Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
impacto de las transiciones de fase y estado en la estabilidad de alimentos Natural and exact sciences - Chemical Sciences - Other chemical sciences

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.3. Food Packaging/Handling
      • 1.4. Food Processing
      • 1.5. Food Technology
    • 2. Food quality and safety
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.4. Traceability of food
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
  • 10. Protecting man and the environment
    • 2. Environment
      • 2.6. Biodiversity / Natural Heritage
    • 3. Waste Management
      • 3.1. Biotreatment/Compost/Bioconversion
      • 3.4. Recycling, Recovery

Key Words

CONGELACIÓNFREEZINGDEHYDRATIONTRANSICIONES DE FASEDESHIDRATACIÓNPHASE TRANSITIONSLIOPROTECTORESLYOPROTECTANTS

Education

1982 - 1987

Doctora en Ciencias Químicas

FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES, UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

1981 - 1983

Magister Scientiae en Ciencia y Tecnología de Alimentos

UNIVERSIDAD NACIONAL DE MAR DEL PLATA

1973 - 1980

Licenciada en Ciencias Químicas

FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES, UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES


S&T HR Training

Director of

Co-director of
CASTEL, MARIA VIRGINIA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

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