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GUTIÉRREZ CARMONA, TOMY JOSÉ

Adjunctive researcher

SPECIALITY:

Polímeros aplicados en alimentos - Polímeros compuestos - Materiales Biodegradables

Scientific discipline:

Materials Engineering and Technology - Food engineering and Biotechnology

Topic:

Products derived from starch obtained by reactive extrusion for food, nutritional and agri-food applications

Workplace

DEPARTAMENTO DE QUIMICA Depends on
  • UNIVERSIDAD DE BELGRANO (UB)
    • FACULTAD DE CS.EXACTAS Y NATURALES
Address:
VILLANUEVA 1324, 1426 - Capital Federal - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Materiales estudiados:Polímeros comestibles y productos de corrosiónTécnicas de dominio:Análisis Termogavimétrico (TGA)Calorimetría Diferencial de Barrio (DSC)Espectroscopía Infrarrojo (IR)Microscopía Electrónica de Barrido (SEM)Difracción de Rayos ?X (XRD)Propiedades MecánicasAplicaciónEnvasado biodegradables con el objetivo de la preservación de alimentos *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Materiales termoplásticos, Biopolímeros, Materiales compuestos. Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 2. Industrial manufacturing, material and transport technologies
    • 2. Industrial Manufacture
      • 2.15. Microassembly, nanoassembly
      • 2.16. Microengineering and nanoengineering
      • 2.14. Extrusion
      • 2.2. Coatings
      • 2.19. Moulding, injection moulding, sintering
    • 5. Packaging/Handling
      • 5.2. Laminate
      • 5.4. Packaging for materials
      • 5.1. Foil, fils
      • 5.5. Plastic bags
    • 7. Materials Technology
      • 7.18. Paper technology
      • 7.21. Biobased materials
      • 7.13. Plastics, Polymers
      • 7.22. Nanomaterials
  • 3. Other industrial technologies
    • 4. Chemical Technology and Engineering
      • 4.8. Plastics and Rubber related to Chemical Technology and engineering
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.4. Food Processing
      • 1.3. Food Packaging/Handling
    • 2. Food quality and safety
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.3. Safe production methods
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood

Key Words

Películas comestiblesPolímerosMateriales termoplásticosEdible filmsPolymersThermoplastic materialSuperficieSurface

Education

2013 - 2015

Doctor en Ciencias Mención: Ciencia y Tecnología de Alimentos

UNIVERSIDAD CENTRAL DE VENEZUELA

2009 - 2013

Magister Scientiarum Mención: Ciencia y Tecnología de Alimentos

UNIVERSIDAD CENTRAL DE VENEZUELA

2008 - 2011

Especialista en Negociación Internacional de Hidrocarburos

UNIVERSIDAD NACIONAL EXPERIMENTAL POLITÉCNICA DE LA FUE

2001 - 2008

Licenciado en Educación

UNIVERSIDAD CENTRAL DE VENEZUELA

2001 - 2007

Licenciado en Química

UNIVERSIDAD CENTRAL DE VENEZUELA


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Director of

Co-director of

Science and Technology Production

Services