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RIVEROS GOMEZ, MATHIAS ADRIÁN

Internal doctoral strategic topics

SPECIALITY:

Química y valor agregado a residuos agroalimentarios

Scientific discipline:

Process Engineering - Food engineering and Biotechnology

Topic:

RESIDUES FROM QUINCE INDUSTRY: A POTENTIAL SOURCE OF NATURAL PECTINES. MODELING AND OPTIMIZATION OF THE EXTRACTION AND DRYING TECHNOLOGY. FOOD APPLICATIONS

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S&T Expertise*

Caracterización fisicoquímica y determinación de propiedades tecnofuncionales de alimentos. Cinética de secado de frutas y hortalizas regionales. Diseño de sistemas de secado. Proceso de rehidratado de alimentos secos. Extracción de pectinas en residuos industriales y aplicación de las mismas en otros alimentos. Optimización y cinética de los procesos de extracción de pectinas y otros productos. Extracción y cuantificación de polifenoles. Obtención de harinas alternativas, aplicaciones en panificados y análisis de aceptabilidad de los productos. Experiencia en procesamiento de datos y uso de softwares como Matlab, MiniTab, InfoStat, Octave, Image J, Excel, entre otros. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Pectinas, Harinas Alternativas, Secado de alimentos Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 2. Industrial manufacturing, material and transport technologies
    • 2. Industrial Manufacture
      • 2.3. Drying
    • 4. Plant Design and Maintenance
  • 4. Energy
    • 2. Energy production, transmission and conversion
      • 2.2. Heat exchangers
    • 5. Renewable Sources of Energy
      • 5.5. Solid biomass
      • 5.4. Solar/Thermal energy
      • 5.10. Bio-refineries for energy
      • 5.6. Waste incineration
      • 5.8. Waste to energy other
    • 6. Rational use of energy
      • 6.4. Energy management
      • 6.5. Process optimisation, waste heat utilisation
    • 10. Biogas and anerobic digestion (AD)
    • 9. Carbon capture and energy
    • 8. Energy Efficiency
  • 5. Physical and exact sciences
    • 1. Chemistry
      • 1.4. Organic Chemistry
      • 1.1. Analytical Chemistry
      • 1.3. Inorganic Chemistry
  • 3. Other industrial technologies
    • 2. Process Plant Engineering
    • 10. Household Goods & Appliances

Key Words

Harinas alternativasSecadoPectinasOptimizationAlternative floursDrying processOptimizaciónPectins

Education

2012 - 2020

Ingeniero en Alimentos

UNIVERSIDAD NACIONAL DE SAN JUAN


Directed by
FABANI, MARIA PAULA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
RODRIGUEZ, ROSA ANA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

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