HERNANDEZ NUÑEZ, MAURY SABRINA
POSTDOCTORAL (INTERNA)
SPECIALITY:
Matrices polisacarídicas como soporte de antimicrobianos. Alimentos funcionalesScientific discipline:
Food engineering and Biotechnology - Chemical SciencesTopic:
Study of micro/nanostructured particle systems based on propionate and butyrated starches complexed with chitosan for the stabilization of food preservativesWorkplace
INSTITUTO DE TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y PROCESOS QUIMICOS (ITAPROQ, CONICET-UBA) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES (UBA)
- FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES
- DEPARTAMENTO DE INDUSTRIAS
Address: | |
CIUDAD UNIVERSITARIA S/N, 1428 - Capital Federal - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Contribuir a la obtención de alimentos industrializados saludables, más seguros y de mayor vida útil, a través del desarrollo de materiales que contribuyan a su óptima preservación. Asi mismo, progresar en el conocimiento sobre el desarrollo, caracterización y desempeño de materiales con potencial innovador en un campo de aplicación de creciente relevancia socio-económica como es el procesamiento industrial de alimentos. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Food engineering and Biotechnology
Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Technological Capacities
- 5. Physical and exact sciences
- 1. Chemistry
- 1.5. Petrochemistry, Petroleum Engineering
- 1.2. Computational Chemistry and Modelling
- 4. Separation Technologies
- 4.2. Extraction
- 4.1. Filtration and Membrane Processes
- 4.6. Other Processes
- 4.5. Sublimation
- 4.4. Distillation
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.3. Food Packaging/Handling
- 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
- 1.1. Drink Technology
- 1.5. Food Technology
- 2. Food quality and safety
- 2.4. Traceability of food
- 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
- 2.1. Detection and Analysis methods
- 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
- 9. Measurements and standards
- 1. Measurement Tools
- 1.2. Analyses/Test Facilities and Methods
- 1.3. Chemical material testing
Key Words
BiodegrabilidadAlmidónAlmidón modificadoBiodegradabilityStarchModified starchExtrusión reactivaReactive extrusionFoodAlimentos
Education
2012 - 2017
Magister Scientiarum en Quimica
CENTRO DE QUIMICA, INSTITUTO VENEZOLANO DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS
2004 - 2011
Licenciada en Química
UNIVERSIDAD DE LOS ANDES
FLORES, Silvia Karina
Scientific Research Career at CONICET
GUTIÉRREZ CARMONA, Tomy José
Scientific Research Career at CONICET
Science and Technology Production
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Services
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