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MANJARRES RAMOS, ANDREA ESTEFANIA

Internal doctoral fellowship

SPECIALITY:

CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS.

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Process Engineering

Topic:

SWEET POTATO ANTIOXIDANT PECTINS: PHYSICO-CHEMICAL AND FUNCTIONAL CARACTERIZATION AS FOOD ADDITIVE OR INGREDIENT, BIOAVAILABILITY, ANTI-INFLAMMATORY EFFECT AND CAPABILITY TO REVERT THE CELL OXIDATIVE STRESS.

Workplace

INSTITUTO DE TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y PROCESOS QUIMICOS (ITAPROQ, CONICET-UBA) Depends on
Address:
CIUDAD UNIVERSITARIA S/N, 1428 - Capital Federal - Argentina

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S&T Expertise*

A lo largo de la licenciatura trabajé una diversa variedad de técnicas como UV-Vis, espectroscopia de absorción atómica (AA), infrarrojo, cromatografía de gases, entre otros.Para el desarrollo de mi tesis de grado intitulada Estudio del potencial alelopático de la maleza invasora Melinis minutiflora, empleé una diversa variedad de técnicas espectroscópicas (FT-IR, masas, RMN: 1H, 13C, COSY, HMQC, HMBC, DEPT-135) y cromatográficas (CG-EM, capa fina y columna), además de técnicas de ensayos biodirigidos.Actualmente, en el área farmacéutica donde me desenvuelvo trabajando para el departamento de control de calidad, me especializo en el uso de equipos y técnicas analíticas comunmente empleadas en la industria como HPLC, UV-vis, disolutores, Karl-Fischer, desintegradores e infrarrojos cercanos. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Bioquímica de especies botánicas Natural and exact sciences - Biological sciences - Bioquímica y Biología Molecular (ídem 3.1.10)
Tecnología de alimentos Natural and exact sciences - Chemical Sciences - Analytical chemistry
Química ecológica Natural and exact sciences - Chemical Sciences - Organic chemistry
Análisis farmacéuticos Medical and health sciences - Other medical sciences - Other medical sciences

Technological Capacities

  • 3. Other industrial technologies
    • 4. Chemical Technology and Engineering
      • 4.1. Agro chemicals
      • 4.6. Organic Substances
      • 4.7. Pharmaceutics
  • 5. Physical and exact sciences
    • 1. Chemistry
      • 1.4. Organic Chemistry
      • 1.1. Analytical Chemistry
    • 4. Separation Technologies
      • 4.4. Distillation
      • 4.3. Adsorption
      • 4.1. Filtration and Membrane Processes
      • 4.5. Sublimation
      • 4.2. Extraction
      • 4.6. Other Processes
  • 6. Biological sciences
    • 1. Medicine, Human Health
      • 1.13. Pharmaceutical Products/Drugs
    • 2. Biology/Biotechnology
      • 2.1. Biochemistry/Biophysics
      • 2.7. Toxicology
      • 2.5. Microbiology
      • 2.2. Cellular and Molecular Biology
      • 2.4. In vitro Testing, Trials
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.5. Food Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.4. Food Processing
    • 2. Food quality and safety
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.3. Safe production methods

Key Words

FarmaciaBioquímicaFT-IRCHEMICAL EXTRACTIONSHPLC-MS-MSFOOD ANALYSISHPLC-MS-MS HPLC-DADPHARMACYBIOCHEMISTRYAnálisis de Alimentos Extracción química

Education

2011 - 2019

Licenciada en Química

UNIVERSIDAD DE LOS ANDES


Directed by
ROJAS, ANA MARIA LUISA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
ERLEJMAN, ALEJANDRA GISELLE
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services