CONICET Community

RASIA, MERCEDES CAROLINA

Postdoctoral fellowship co-financed with universities

SPECIALITY:

Ingeniería de Alimentos

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology

Topic:

Study of pecan nut by-products using emerging technologies for the development of functional foods and additives.

Workplace

Address:
AV. MONSEÑOR TAVELLA 1450, E3200 - Concordia - Entre Ríos - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Mi experiencia trabajando en los laboratorios de Investigación y Desarrollo está enfocada en las propiedades físicas de los alimentos. Trabajo actualmente en el desarrollo de alimentos a partir de la microencapsulación de compuestos bioactivos aprovechando subproductos agroindustriales regionales. Manejo equipos de alta complejidad como calorímetro diferencial de barrido, reómetro, entre otros. La carrera de doctorado permitió desarrollarme en el campo de la investigación, dirección de proyectos I+D y trabajo en equipo. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Propiedades físicas de alimentos Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.3. Food Packaging/Handling
      • 1.4. Food Processing
      • 1.5. Food Technology
    • 2. Food quality and safety
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.4. Traceability of food
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood

Key Words

Modelos matemáticosAlimentosMathetical modelsEncapsulaciónIngeniería de alimentosFoodsEncapsulationFood engineering

Education

2012 - 2020

Doctora en Ingeniería Mención en Ciencia y Tecnología de Alimentos

UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS

2012

ING. EN ALIMENTOS

UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS

2004 - 2012

Ingeniero de Alimentos

FACULTAD DE CIENCIAS DE LA ALIMENTACION


Directed by
SOSA, NATALIA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
LAGADARI, MARIANA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services