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GIMÉNEZ, PAULA

POSTDOCTORAL (INTERNA)

SPECIALITY:

Química y Bioquímica de Productos Lácteos Fermentados

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Food engineering and Biotechnology

Topic:

Impact of technology on the microbiome, ripening profiles and metabolome of traditional and innovative hard cheeses

Workplace

INSTITUTO DE LACTOLOGIA INDUSTRIAL (INLAIN, CONICET-UNL) Depends on
Address:
SANTIAGO DEL ESTERO 2829, 3000 - Santa Fe - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Investigación en el área de fermentos adjuntos para la elaboración de quesos, tecnologías de membrana, utilización de equipamiento específico como optigraph y técnicas de determinación de composición global de leche y queso. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Quesería Ingenierías y tecnologías - Otras ingenierías y tecnologías - Alimentos y bebidas

Technological Capacities

  • 5. Physical and exact sciences
    • 1. Chemistry
      • 1.1. Analytical Chemistry
    • 4. Separation Technologies
      • 4.1. Filtration and Membrane Processes
  • 6. Biological sciences
    • 2. Biology/Biotechnology
      • 2.5. Microbiology
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.5. Food Technology
    • 2. Food quality and safety
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.1. Detection and Analysis methods

Key Words

Quesocultivos adjuntostecnología de membranacheeseadjunct culturesmembrane technologies

Education

2017 - 2023

Doctor en Ciencias Biológicas

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL LITORAL

2011 - 2022

Profesora en Química

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL LITORAL

2011 - 2017

Licenciado en Química

FACULTAD DE INGENIERIA QUIMICA, UNIVERSIDAD NACIONAL DEL LITORAL


Directed by
BERGAMINI, CARINA VIVIANA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
PEROTTI, MARIA CRISTINA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services