CONICET Community

BERGAMINI, CARINA VIVIANA

Independent researcher

SPECIALITY:

Química y bioquímica de productos lácteos fermentados

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology

Topic:

Technological strategies to improve the quality, nutritional profile and the functional properties of fermented dairy products

Workplace

INSTITUTO DE LACTOLOGIA INDUSTRIAL (INLAIN, CONICET-UNL) Depends on
Address:
SANTIAGO DEL ESTERO 2829, 3000 - Santa Fe - Argentina

Contact:

Send Message

S&T Expertise*

Química y análisis de productos lácteos fermentados. Tecnologías de producción. Estrategias para incrementar el desarrollo de compuestos de flavour y la producción de compuestos bioactivos. Estudio y caracterización de fermentos adjuntos de bacterias lácticas para su aplicación en quesos. Desarrollo y puesta a punto de metodologías analíticas de cromatografía líquida. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Bioquímica y Química de Productos Lácteos fermentados Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 6. Biological sciences
    • 6. Industrial Biotechnology
      • 6.12. Fermentation
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.5. Food Technology
    • 2. Food quality and safety
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.1. Detection and Analysis methods

Key Words

TECNOLOGÍA DE PRODUCCIÓN DE PRODUCTOS LÁCTEOS FERMENTADOSCOMPUESTOS DE FLAVOURCOMPUESTOS BIOACTIVOSALIMENTOS FUNCIONALESPRODUCTION TECHNOLOGY OF FERMENTED DAIRY PRODUCTSFLAVOUR COMPOUNDSBIOACTIVE COMPOUNDSFUNCTIONAL FOOD

Education

2002 - 2007

Doctora en Ciencias Biológicas

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL LITORAL

1994 - 2000

Bioquímica

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL LITORAL


S&T HR Training

Director of

Science and Technology Production

Services