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RIVAS, FRANCO PAOLO

Assistant researcher

SPECIALITY:

Ciencia y Tecnología de Alimentos

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Food engineering and Biotechnology

Topic:

New microbial cultures for add value to the food industry and and food design, from regionally produced raw materials, nutritionally adapted to the needs of vulnerable populations

Workplace

INSTITUTO DE INVESTIGACIONES EN PROCESOS TECNOLOGICOS AVANZADOS (INIPTA, CONICET-UNCAUS) Depends on
Address:
CMTE. FERNÁNDEZ 755, 3700 - Presidencia Roque Sáenz Peña - Chaco - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Ingeniero en Alimentos, Doctor en Alimentos con Orientación en Ingeniería. Investigador Asistente de CONICET. Desde el año 2010, desarrollo mi trabajo de investigación en el Laboratorio de Microbiología de Alimentos del INIPTA (Instituto doble dependencia CONICET-UNCAUS). Además, desde el año 2019, dirijo y co-dirijo Proyectos de Investigación dentro del recientemente formado: grupo de Investigación en Nutrición Comunitaria de UNCAUS. Me desempeño como Docente Investigador Universitario en las Cátedras:-Bioseguridad, de la carrera de Licenciatura en Biotecnología (Profesor Adjunto)-Bromatología, de la carrera de Licenciatura en Nutrición (Profesor Adjunto)-Biotecnología y Sociedad, de la carrera de Licenciatura en Biotecnología (Jefe de Trabajos Prácticos) *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Microbiología en Alimentos Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.3. Food Packaging/Handling
      • 1.5. Food Technology
      • 1.4. Food Processing
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
    • 2. Food quality and safety
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.1. Detection and Analysis methods

Key Words

MICROBIOLOGYMICROBIOLOGÍABIOPRESERVATIONBIOPRESERVACIÓNFOODALIMENTOS

Education

2011 - 2015

Doctor en Alimentos con Orientación en Ingeniería

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL CHACO AUSTRAL

2002 - 2009

Ingeniero en Alimentos

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL NORDESTE


Directed by
GARRO, MARISA SELVA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
GARRO, OSCAR ALFREDO
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

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