SAPORITTIS, KAREN
Internal doctoral strategic topics
SPECIALITY:
ingredientes funcionalesScientific discipline:
Food engineering and BiotechnologyTopic:
Ultrasound-assisted extraction and modification of chia mucilage for use in functional drinks for the control of diseases related to obesityWorkplace
INSTITUTO DE TECNOLOGIA DE ALIMENTOS Y PROCESOS QUIMICOS (ITAPROQ, CONICET-UBA) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES (UBA)
- FACULTAD DE CIENCIAS EXACTAS Y NATURALES
- DEPARTAMENTO DE INDUSTRIAS
Address: | |
CIUDAD UNIVERSITARIA S/N, 1428 - Capital Federal - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Licenciada en Bromatología, UNER y Doctorando en Ciencias Químicas, UBA (Área Química Industrial). El doctorado se desarrolla en el estudio de la extracción asistida por ultrasonidos y modificación del mucílago de chía para su uso en bebidas funcionales para el control de enfermedades relacionadas con la obesidad. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Ingredientes funcionales
Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Technological Capacities
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
- 1.1. Drink Technology
- 1.4. Food Processing
- 1.5. Food Technology
Key Words
Mucílago de chíaLipólisisBebidasChía mucilageLypolisisDrinks
Education
2014 - 2019
Licenciatura en Bromatología
FACULTAD DE BROMATOLOGIA, UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS
MARTINEZ, Maria Julia
Scientific Research Career at CONICET
SOSA, Natalia
Scientific Research Career at CONICET
Science and Technology Production
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