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MALDONADO HARO, MARÍA LUISA

Postdoctoral (internal)

SPECIALITY:

MICOLOGIA DE ALIMENTOS - MICOTOXINAS

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Food engineering and Biotechnology

Topic:

Control of Emerging Mycotoxins in Tomato Products

Workplace

INSTITUTO DE MICOLOGIA Y BOTANICA (INMIBO ( EX - PROPLAME), CONICET-UBA) Depends on
Address:
INTENDENTE GÜIRALDES 2160, piso 4, C1428GA - Capital Federal - Argentina

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S&T Expertise*

Mi trayectoria investigativa se centra en el estudio integral de poblaciones fúngicas causantes de deterioro alimentario y la producción de micotoxinas, abarcando desde la identificación morfológica y molecular hasta el análisis metabolómico de especies como Penicillium expansum y Alternaria en productos frutihortícolas. Complemento mi labor científica con experiencia práctica en auditorías bromatológicas en comedores estudiantiles y docencia universitaria en las cátedras de microbiología y química de los alimentos. Mi enfoque investigativo se orienta al desarrollo de estrategias sostenibles y de bajo impacto ambiental para el control de la contaminación fúngica, estudiando la influencia de parámetros ambientales en el crecimiento de hongos y la biosíntesis de micotoxinas. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Microbiología y Micología de Alimentos. Reología. Bromatología. Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences
Micología y microbiología de Alimentos. Bromatología. Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences

Technological Capacities

  • 1. Electronics, IT and Telecoms
    • 2. Information Processing, Information System, Workflow Management
      • 2.22. Smart Appliances
      • 2.2. Archivistics/Documentation/Technical Documentation
      • 2.6. Computer Software
      • 2.10. Databases, Database Management, Data Mining
    • 3. IT and Telematics Applications
      • 3.9. Quality Management System
      • 3.15. Work Hygiene and Safety Management
  • 2. Industrial manufacturing, material and transport technologies
    • 3. Process control and logistics
      • 3.6. Supply chain
    • 5. Packaging/Handling
      • 5.4. Packaging for materials
    • 4. Plant Design and Maintenance
  • 6. Biological sciences
    • 2. Biology/Biotechnology
      • 2.7. Toxicology
      • 2.2. Cellular and Molecular Biology
      • 2.5. Microbiology
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.4. Food Processing
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.3. Food Packaging/Handling
    • 2. Food quality and safety
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
  • 9. Measurements and standards
    • 6. Standards
      • 6.1. Quality Standards
      • 6.2. Technical Standards

Key Words

MicotoxinasMycotoxins Micología de AlimentosMicrobiología de Alimentos Métodos de AnálisisFood MycologyFood MicrobiologyAnalysis methdsSeguridad AlimentariaFood Safety

Education

2019 - 2024

Doctora de la Universidad de Buenos Aires, área Química Orgánica

UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

2016 - 2019

Magister en Bromatología y Tecnología de la Industrialización de Alimentos

UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

2016 - 2018

Especialista en Bromatología y Tecnología de la Industrialización en Alimentos

UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES

2009 - 2015

Ingeniera en Alimentos

UNIVERSIDAD TÉCNICA DE AMBATO


Directed by
PATRIARCA, ANDREA ROSANA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
AMIANO, NICOLAS OSCAR
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

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