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PAZ, FRANCO JOSÉ MATÍAS

Internal doctoral strategic topics

SPECIALITY:

ALIMENTOS

Scientific discipline:

Technological and social development complex projects

Topic:

Modified starches and their use as food additives to improve functional properties and reduce the glycemic index from the recovery of agricultural waste from Jujuy province

Workplace

Address:
ITALO PALANCA 10, 4600 - San Salvador de Jujuy - Jujuy - Argentina

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S&T Expertise*

Durante mi pasantía en el laboratorio Lanart, adquirí una experiencia significativa en investigaciones científicas, aplicando técnicas avanzadas como cromatografía, espectroscopia y análisis estadístico de datos. En mi tesis, me especialicé en el estudio de las características funcionales de los alimentos, utilizando técnicas como microscopía, determinación de humedad, lípidos, proteínas, entre otras para obtener resultados relevantes. Mi formación se complementó con cursos y capacitaciones en el campo de la química aplicada a los alimentos, lo que me ha permitido contribuir al avance del conocimiento en esta área. Estas experiencias han fortalecido mis habilidades analíticas, mi capacidad para resolver problemas complejos y mi compromiso con la investigación científica de calidad. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Alimentos Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences
Alimentos Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences
Alimentos Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.4. Food Processing
      • 1.3. Food Packaging/Handling
    • 2. Food quality and safety
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
  • 9. Measurements and standards
    • 1. Measurement Tools
      • 1.8. Other Non Destructive Testing
      • 1.2. Analyses/Test Facilities and Methods
      • 1.6. Optical material testing
      • 1.3. Chemical material testing
    • 6. Standards
      • 6.2. Technical Standards
      • 6.1. Quality Standards
    • 5. Reference Materials

Key Words

TechniquesinvestigationFoodTécnicasInvestigaciónAlimento

Education

2016 - 2025

Licenciado en Bromatología

FACULTAD DE CIENCIAS AGRARIAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE JUJUY


Science and Technology Production

Services