CONICET Community

KUCHEN, BENJAMÍN

Assistant researcher

SPECIALITY:

MICROBIOLOGÍA ENOLÓGICA

Scientific discipline:

Process Engineering - Food engineering and Biotechnology

Topic:

Antagonistic yeast interactions: mathematical modeling based on first principles and neural networks, with incorporation of physicochemical variables in the experimental space of fermentation

Workplace

INSTITUTO DE BIOTECNOLOGIA Depends on
  • UNIVERSIDAD NACIONAL DE SAN JUAN (UNSJ)
    • FACULTAD DE INGENIERIA
Address:
AV. LIBERTADOR GRAL SAN MARTIN 1109, 5400 - San Juan - Argentina

Contact:

Send Message

S&T Expertise*

Ingeniero Agrónomo Doctor en AgronomíaLevaduras enológicas: cinéticas e interacciones.Diseños experimentales: Metodología de cribado de factores, optimización de diseños de factores y mezclas y sistemas con respuestas múltiples.Modelos Matemáticos: Modelos de sistemas biológicos e interacciones biológicas. Métodos de simulación, y oprtimizaciónBioreactores: Estequiometría y escalado. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Microbiología Enológica Engineering and technologies - Industrial biotechnology - Technological bioprocessing, biocatalysis, fermentation

Technological Capacities

  • 6. Biological sciences
    • 6. Industrial Biotechnology
      • 6.12. Fermentation
      • 6.9. Bioprocesses
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.1. Drink Technology

Key Words

LEVADURASYEASTOPTIMIZACIÓNBIOCONTROLOPTIMIZATIONMODELADOMODELLING

Education

2015 - 2020

Doctor en Agronomía

FACULTAD DE CIENCIAS AGRARIAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE CUYO

2008 - 2015

Ingeniero Agrónomo

FACULTAD DE INGENIERIA, UNIVERSIDAD NACIONAL DE SAN JUAN


Co-directed by
SCAGLIA, GUSTAVO JUAN EDUARDO
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services