CONICET Community

KLEINJAN, VICTORIA

Internal doctoral fellowship

SPECIALITY:

Biotecnología de levaduras aplicadas en sidras

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Food engineering and Biotechnology

Topic:

NON-CONVENTIONAL FRUCTOPHILIC YEAST. CHARACTERIZATION AND POTENTIAL TO IMPROVE THE QUALITY OF PATAGONIAN CIDERS

Workplace

Address:
BUENOS AIRES 1400, 8300 - Neuquén - Argentina

Contact:

Send Message

S&T Expertise*

Durante dos años y medio, me dediqué al estudio de microorganismos probióticos en frutas finas en la FACTA de la UNCo, logrando obtener la Beca CIN y presentar avances en dos congresos internacionales, una revista internacional, un proyecto del INTA y un libro de la EAE en el período 2014-2016. En 2021 realicé una pasantía en el instituto PROBIEN y en 2024 una pasantía en el laboratorio de Amparo Querol, IATA, CSIC. Desde el año 2022, me encuentro cursando mis estudios de Doctorado en Biología en el CRUB de la UNCo con una Beca doctoral de CONICET, presentando cuatro trabajos en dos congresos, una presentación en una jornada de investigación y extensión, y una publicación en una revista. Además, soy ayudante de primera simple en la cátedra Química General e Inorgánica de la Facultad de Ingeniería de la UNCo. En cuanto a mi experiencia en la industria, trabajé como microbióloga en un laboratorio industrial canadiense de microbiología (2018-2019) y como asistente de laboratorio en Pollolin S.A. durante el período 2020-2022. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Calidad de los Alimentos Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences
Alimentos Funcionales Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Microbiología Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Biología molecular Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Biología molecular Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Alimentos Funcionales Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Calidad de los Alimentos Natural and exact sciences - Other natural and exact sciences - Other natural and exact sciences
Microbiología Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.4. Food Processing
      • 1.5. Food Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.3. Food Packaging/Handling
    • 2. Food quality and safety
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control

Key Words

MicrobiologíaTecnología de los AlimentosMicrobiologyCalidad de los AlimentosBiotecnologíaFood TechnologyBiotechnologyFood Quality

Education

2010 - 2016

Licenciada en Tecnología de los Alimentos

FACULTAD DE CS. Y TECNOLOGIA DE LOS ALIMENTOS, UNIVERSIDAD NACIONAL DEL COMAHUE


Directed by
LOPES, CHRISTIAN ARIEL
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
RODRIGUEZ, MARIA EUGENIA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services