CONICET Community

MARINO, LARA

Internal doctoral fellowship

SPECIALITY:

Mejoramiento molecular

Scientific discipline:

Agrarian Sciences

Topic:

Improving the nourishing quality of Paspalum native forage resources

Workplace

INSTITUTO DE INVESTIGACIONES EN CIENCIAS AGRARIAS DE ROSARIO (IICAR, CONICET-UNR) Depends on
Address:
C.C. 14, S2125ZAA - Zavalla - Santa Fe - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Licenciada en Nutrición y Profesora Universitaria por la Universidad del Centro Educativo Latinoamericano de Rosario Santa Fe. Mediante la obtención del título de Licenciatura en Nutrición, estoy totalmente capacitada para desarrollar las siguientes funciones y actividades: -Funciones Asistenciales y Sanitarias -Funciones Docente Educacionales - Funciones de Investigación -Funciones de administración -Funciones de Asesoría Consultoría. Considero tanto el campo de la Investigación como el de la Educación de suma importancia y relevancia en el desarrollo y progreso de un país. Me gustaría capacitarme y desarrollarme en ambos mediante la realización de una carrera científica, y así contribuir en dichos campos y en el desarrollo sociocultural y económico de nuestro país. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Mejoramiento molecular de la calidad nutricional en recursos forrajeros nativos del género Paspalum. Agricultural sciences - Agricultural biotechnology - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Technological Capacities

  • 1. Electronics, IT and Telecoms
    • 1. Electronics, Microelectronics
      • 1.2. Digital Systems, Digital Representation
      • 1.1. Automation, Robotics Control Systems
    • 2. Information Processing, Information System, Workflow Management
      • 2.7. Computer Technology/Graphics, Meta Computing
      • 2.24. Environmental and Biometrics Sensors, Actuators
      • 2.20. Building Automation Software
      • 2.16. Simulation
      • 2.3. Artificial Intelligence
      • 2.22. Smart Appliances
    • 5. Telecommunications, Networking
      • 5.13. Communications Protocols, Interoperability
      • 5.9. Signal Processing
    • 6. Electronic circuits, components and equipment
      • 6.2. Electronic engineering
  • 6. Biological sciences
    • 2. Biology/Biotechnology
      • 2.3. Genetic Engineering
      • 2.7. Toxicology
      • 2.11. Protein Engineering
      • 2.2. Cellular and Molecular Biology
      • 2.6. Molecular design
      • 2.10. Synthetic Biology
      • 2.1. Biochemistry/Biophysics
      • 2.5. Microbiology
      • 2.9. Enzyme Technology
      • 2.4. In vitro Testing, Trials
      • 2.8. Bionics
    • 3. Genome Research
      • 3.3. Population genetics
      • 3.2. Gene Expression, Proteom Research
      • 3.1. Bioinformatics
    • 4. Micro- and Nanotechnology related to Biological sciences
  • 7. Agriculture and Marine Resources
    • 1. Agriculture
      • 1.7. Precision agriculture
      • 1.5. Horticulture
      • 1.4. Crop Production
    • 2. Sylviculture, Forestry, Forest technology
      • 2.1. Forest technology
  • 8. Agrofood industry
    • 2. Food quality and safety
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.1. Detection and Analysis methods
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood

Key Words

PUFAGenetic engineeringPaspalumApomixisIngeniería genética

Education

2019 - 2020

Profesora Universitaria

FACULTAD DE CIENCIAS JURIDICAS Y SOCIALES, UNIVERSIDAD DEL CENTRO EDUCATIVO LATINOAMERICANO

2014 - 2020

Licenciado en Nutrición

UNIVERSIDAD DEL CENTRO EDUCATIVO LATINOAMERICANO


Directed by
PESSINO, SILVINA CLAUDIA
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
ACUÑA, CARLOS ALBERTO
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services