CONICET Community

ALBRECHT, CLAUDIA

Adjunctive researcher

SPECIALITY:

Alimentación Sustentable

Scientific discipline:

Technological and social development complex projects - Environment, Conservation and Sustainability

Topic:

PÉRDIDAS Y DESPERDICIOS DE ALIMENTOS: estimación, evaluación y diseño de estrategias para su reducción

Workplace

INSTITUTO DE INVESTIGACIONES EN CIENCIAS DE LA SALUD (INICSA, CONICET-UNC) Depends on
Address:
AV. ENRIQUE BARROS Y ENFERMERA GORDILLO S/N, 5016 - Córdoba - Argentina

Contact:

Send Message

S&T Expertise*

Producción sustentable. Pérdidas y desperdicios de alimentos. Agroecología. Tecnología de los Alimentos. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Tecnología de los Alimentos Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 6. Biological sciences
    • 1. Medicine, Human Health
      • 1.2. Clinical Research, Trials
    • 2. Biology/Biotechnology
      • 2.4. In vitro Testing, Trials
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.4. Food Processing
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.3. Food Packaging/Handling
    • 2. Food quality and safety
      • 2.3. Safe production methods
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
  • 10. Protecting man and the environment
    • 2. Environment
      • 2.11. Clean Production / Green Technologies
    • 3. Waste Management
      • 3.9. Waste to Energy /Resource

Key Words

SustainabilityFood TechnologyPerdidas y Desperdicios de alimentosFood Loss and WasteIndustria AlimenticiaFood industrySustentabilidadTecnología de los Alimentos

Education

2010 - 2016

Docente Universitaria en Ciencias de la Salud

FACULTAD DE CIENCIAS MEDICAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA

2008 - 2012

Doctora en Ciencias de la Salud (Área de Nutrición)

UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA

1999 - 2004

Licenciada en Nutrición

UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA


S&T HR Training

Director of

Science and Technology Production

Services