BOSSA, MARIANELA
Internal doctoral strategic topics
SPECIALITY:
Micología y micotoxicologíaScientific discipline:
Food engineering and Biotechnology - BiologyTopic:
Fungal enzymes production for fumonisin reduction in maize-based co-products used for animal feed, obtained during bioethanol production processWorkplace
INSTITUTO DE INVESTIGACION EN MICOLOGIA Y MICOTOXICOLOGIA (IMICO, CONICET-UNRC) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD NACIONAL DE RIO CUARTO (UNRC)
- FACULTAD DE CS.EXACTAS FISICOQUIMICAS Y NATURALES
Address: | |
RUTA 8 KM 601, 5800 - Río Cuarto - Córdoba - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Aislamiento, identificación y caracterización de hongos a partir de diversos sustratos (muestras de suelo, granos, semillas, etc.). Determinación de micotoxinas en extractos fúngicos y alimentos para humanos y animales mediante la aplicación de técnicas cromatográficas (HPLC). Análisis de la capacidad competitiva de hongos no toxicogénicos y desarrollo de éstos como potenciales agentes de biocontrol. Manejo y aplicación de técnicas basadas en PCR (amplificación en cadena de la polimerasa). Formación teórica en dichos tópicos. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Micotoxinas y hongos filamentosos productores de micotoxinas. Biocontrol
Natural and exact sciences - Biological sciences - Mycology
Technological Capacities
- 6. Biological sciences
- 1. Medicine, Human Health
- 1.1. Biostatistics, Epidemiology
- 1.16. Virus, Virology/Antibiotics/Bacteriology
- 1.23. Human vaccines
- 2. Biology/Biotechnology
- 2.2. Cellular and Molecular Biology
- 2.3. Genetic Engineering
- 2.4. In vitro Testing, Trials
- 2.5. Microbiology
- 7. Agriculture and Marine Resources
- 1. Agriculture
- 1.3. Biocontrol
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.1. Drink Technology
- 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
- 1.3. Food Packaging/Handling
- 1.4. Food Processing
- 1.5. Food Technology
- 2. Food quality and safety
- 2.1. Detection and Analysis methods
- 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
- 2.3. Safe production methods
- 2.4. Traceability of food
- 9. Measurements and standards
- 6. Standards
- 6.1. Quality Standards
- 10. Protecting man and the environment
- 1. Safety
- 1.3. Hazardous Materials
- 1.4. Radiation Protection
- 1.5. Protection against intoxication
- 2. Environment
- 2.1. Ecology
- 3. Waste Management
- 3.1. Biotreatment/Compost/Bioconversion
- 3.8. Waste disinfection / detoxification
Key Words
MicotoxicologíaMicologíaBiocontrolMycotoxicologyMycology
Education
2014 - 2019
Microbióloga
UNIVERSIDAD NACIONAL DE RIO CUARTO
Science and Technology Production
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