SUAREZ, SANTIAGO EMMANUEL
Assistant researcher
SPECIALITY:
Bioquimica de alimentosScientific discipline:
Process Engineering - Process EngineeringTopic:
Study of the bioavailability and mechanisms of action of inhibitory peptides through cellular assays and the activation of the ACE-2 enzymeWorkplace
CENTRO DE INVESTIGACION Y DESARROLLO EN CIENCIA Y TECNOLOGIA DE LOS ALIMENTOS (CIDCA, CONICET-CIC-UNLP) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- COMISION DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS DE LA PROVINCIA DE BUENOS AIRES (CIC)
- UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA (UNLP)
- FACULTAD DE CS.EXACTAS
Address: | |
47 Y 116 S/N, B1900AJJ - La Plata - Buenos Aires - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Doctor en el área de ciencia y tecnología de los alimentos. Experiencia en el estudio estructural (DSC,electroforesis), funcional (espumas y emulsiones) y biológico (antioxidante, anti-hipertensiva) de péptidos, proteínas alimentarias vegetales y compuestos fenolicos derivados de fuentes alimentarias. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
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Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Digestión gastrointestinal y bioactividad de proteinas alimentarias
Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Digestión gastrointestinal y bioactividad de proteinas alimentarias
Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Technological Capacities
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.4. Food Processing
- 1.3. Food Packaging/Handling
- 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
- 1.5. Food Technology
- 2. Food quality and safety
- 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
- 2.1. Detection and Analysis methods
- 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
Key Words
ProteinasActividad antihipertensivaPropiedades funcionales ProteinAntihypertensive activityFunctional PropertiesActividad AntioxidanteAntioxidant Activity
Education
2013 - 2018
Doctor de la Facultad de Ciencias Exactas orientación Ciencias Biológicas
FACULTAD DE CS.EXACTAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA
2005 - 2011
Licenciado en Ciencia y Tecnología de Alimentos
UNIVERSIDAD NACIONAL DE LA PLATA
Science and Technology Production
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