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MEDINA REGUILON, NADIA MICAELA

Internal doctoral fellowship

SPECIALITY:

Arqueología de la Alimentación

Scientific discipline:

Archaeology and Biological Anthropology

Topic:

Archaeology of food in the Southern Argentinian Puna (5500-1100 BP): Food, utensils, contexts and social practices

Workplace

GRUPO DE INVESTIGACION EN ARQUEOLOGIA ANDINA (ARQAND, UNT) Depends on
  • UNIVERSIDAD NACIONAL DE TUCUMAN (UNT)
    • FACULTAD DE CS.NATURALES E INSTITUTO MIGUEL LILLO
Address:
SAN MARTIN 1545, 4000 - San Miguel de Tucumán (Est. Tucumán) - Tucumán - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Arqueología de la Puna argentina en el tránsito a la producción de alimentos y las sociedades agropastoriles del primer milenio AD. Arqueobotánica y Arqueología de la Alimentación a partir del estudio de microvestigios de origen animal y vegetal en soportes asociados al procesamiento y consumo y de rasgos diagnósticos de tareas post-colecta en macrorrestos vegetales. Estudios de maderas y fibras textiles arqueológicas. Etnoarqueología referida a prácticas culinarias. Colecciones de referencia y bases de datos. Conservación y documentación museográfica. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Arqueología de la Alimentación Humanities - History and archaeology - Archaeology

Technological Capacities

  • 9. Measurements and standards
    • 1. Measurement Tools
      • 1.4. Electrical Technology related to measurements
      • 1.8. Other Non Destructive Testing
      • 1.3. Chemical material testing
      • 1.7. Optical Technology related to measurements
      • 1.2. Analyses/Test Facilities and Methods
      • 1.6. Optical material testing
      • 1.10. Thermal material testing
      • 1.5. Mechanical Technology related to measurements
      • 1.9. Sensor Technology related to measurements
  • 10. Protecting man and the environment
    • 2. Environment
      • 2.6. Biodiversity / Natural Heritage
  • 11. Social and Economic Concerns
    • 2. Education and Training
    • 8. Creative services
    • 7. Sports and Leisure
    • 6. Citizens participation
    • 3. Information and media, society
    • 9. Creative products

Key Words

MICRORRESTOS VEGETALESMICRORRESTOS ANIMALES ARQUEOLOGÍA DE LA COCINA MACRORRESTOS VEGETALESPLANT MACRO-REMAINSPLANT MICRO-REMAINSARCHAEOLOGY OF THE CUISINEANIMAL MICRO-REMAINSTRÁNSITO A LA PRODUCCIÓN DE ALIMENTOSSOCIEDADES AGROPASTORILES ANDES CENTRO-SURAGRO-PASTORALIST SOCIETIES PUNA MERIDIONAL ARGENTINA NOROESTE ARGENTINO TRANSITION TO FOOD PRODUCTIONSOUTHERN ARGENTINIAN PUNASOUTH-CENTRAL ANDESNORTHWEST ARGENTINAARQUEOBOTÁNICA ETHNOARCHAEOLOGYARCHAEOBOTANYARQUEOLOGÍA DE LA ALIMENTACIÓNARCHAEOLOGY OF FOODETNOARQUEOLOGÍA

Education

2015 - 2022

Arqueologa

FACULTAD DE CS.NATURALES E INSTITUTO MIGUEL LILLO, UNIVERSIDAD NACIONAL DE TUCUMAN


Directed by
BABOT, MARIA DEL PILAR
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
HOCSMAN, SALOMON
Scientific Research Career at CONICET

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