PERASSOLO, MARIA
Adjunctive researcher
SPECIALITY:
Procesos fitofermentativosScientific discipline:
Food engineering and Biotechnology - Process EngineeringTopic:
Biochemical and metabolic engineering strategies for the production of therapeutical secondary metabolitesWorkplace
INSTITUTO DE NANOBIOTECNOLOGIA (NANOBIOTEC, CONICET-UBA) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES (UBA)
- FACULTAD DE FARMACIA Y BIOQUIMICA
| Address: | |
| JUNIN 956, piso 6, 1113 - Capital Federal - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Biotecnología, fermentaciones, cultivo en biorreactores. Cultivos vegetales in vitro, producción y cuantificación de metabolitos secundarios, transformación genética de cultivos vegetales. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Biotecnología Vegetal y Fermentaciones
Engineering and technologies - Industrial biotechnology - Technological bioprocessing, biocatalysis, fermentation
Technological Capacities
- 6. Biological sciences
- 2. Biology/Biotechnology
- 2.4. In vitro Testing, Trials
- 2.5. Microbiology
- 2.3. Genetic Engineering
- 6. Industrial Biotechnology
- 6.12. Fermentation
- 6.9. Bioprocesses
- 4. Micro- and Nanotechnology related to Biological sciences
Key Words
BIOTECNOLOGÍACULTIVO IN VITROFERMENTACIÓNBIOTECHNOLOGYIN VITRO CULTUREFERMENTATIONMETABOLITOS SECUNDARIOSMICROPROPAGACIÓNSECONDARY METABOLITESMICROPROPAGATION
Education
2004 - 2014
Magister en Biotecnología
UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES
2005 - 2010
Doctor de la Universidad de Buenos Aires
UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES
2007 - 2009
Docente autorizado
FACULTAD DE FARMACIA Y BIOQUIMICA, UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES
1998 - 2003
Bioquímica
UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES
Science and Technology Production
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