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MARTIN, MARIA CAROLINA

Adjunctive researcher

SPECIALITY:

Microbiología y Biotecnología Enológica

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology

Topic:

Winemaking techniques for enhancing wine organoleptic qualities and to improve bioactive substances composition: polysaccharidase enzymes from indigenous microorganisms.

Workplace

INSTITUTO DE INGENIERIA Y CIENCIAS APLICADAS A LA INDUSTRIA (ICAI, CONICET-UNCU) Depends on
Address:
BERNARDO DE IRIGOYEN 375, 5600 - San Rafael - Mendoza - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Biotecnología y microbiología aplicada a la industria de los alimentos: bebidas fermentadas. Biotecnología del proceso de vinificación: levaduras vínicas y enzimas polisacaridasas:- Caracterización de enzimas polisacaridasas de origen microbiano y su aplicación en el proceso de vinificación, para optimizar las propiedades tecnológicas, sensoriales y la composición en sustancias bioactivas, del tipo de los antioxidantes.- Experiencia en el proceso de vinificación a escala piloto. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Enzimas polisacaridasas y compuestos bioactivos en vino Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Enzimas polisacaridasas y compuestos bioactivos en vino Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.5. Food Technology
      • 1.1. Drink Technology

Key Words

BIOACTIVE COMPOUNDSWINECOMPUESTOS BIOACTIVOSPOLYSACCHARIDASESPOLISACARIDASASVINO

Education

2009 - 2012

Doctor en Ciencias Biológicas

UNIVERSIDAD NACIONAL DE TUCUMAN

2000 - 2007

Ingeniera en Industria de la Alimentación

UNIVERSIDAD NACIONAL DE CUYO


S&T HR Training

Director of

Science and Technology Production

Services