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WUNDERLIN, DANIEL ALBERTO

Senior researcher

SPECIALITY:

Alimentos y Ambiente

Scientific discipline:

Chemical Sciences - Chemical Sciences

Topic:

Characterization, transformation and application of waste from intensive livestock production for soil fertilization and vegetable production. A comprehensive study to promote the circular economy in intensive livestock production.

Workplace

INSTITUTO DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS CORDOBA (ICYTAC, CONICET-UNC) Depends on
Address:
AV. DR. JUAN FILLOY S/N, X5016BMB - Córdoba - Argentina

Contact:

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S&T Expertise*

Experiencia en el área de la química orgánica: doctorado (1987), posdoctorado con Fundación Alexander von Humboldt (1988-1989) y estadías posdoctorales en Alemania con becas DAAD y Humboldt. Actividad como docente-investigador en el Departamento de Química Orgánica, Fac. Cs. Químicas -UNC (1980-1991 y 2010-2023) y en el Departamento de Bioquímica Clínica, Fac. Cs. Químicas-UNC (1991-2010). Investigador de INFIQC (1983-1991); CIBICI (1991-2011). Director de ICYTAC (2012-2023). Participación en proyectos europeos sobre inocuidad y trazabilidad de alimentos, sumado a participación en proyectos nacionales e internacionales sobre ambiente. La actual experiencia se resume en áreas de la química de alimentos, en particular evaluación de integridad alimentaria y compuestos bioactivos en alimentos. Una segunda área de experiencia es el estudio ambiental, con participación en ecotoxicología (en especial sistemas acuáticos). Finalmente, la experiencia reciente se desarrolla en el área de interface entre el ambiente y la producción de alimentos. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Ecotoxicología Natural and exact sciences - Chemical Sciences - Other chemical sciences
Química de Alimentos Natural and exact sciences - Chemical Sciences - Organic chemistry
Química de Alimentos Natural and exact sciences - Chemical Sciences - Organic chemistry

Technological Capacities

  • 5. Physical and exact sciences
    • 1. Chemistry
      • 1.1. Analytical Chemistry
      • 1.4. Organic Chemistry
  • 7. Agriculture and Marine Resources
    • 1. Agriculture
      • 1.6. Pesticides
    • 3. Resources of the Sea, Fisheries
      • 3.1. Aquaculture
      • 3.2. Fish/Fisheries/Fishing Technology
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
    • 2. Food quality and safety
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.1. Detection and Analysis methods
  • 10. Protecting man and the environment
    • 2. Environment
      • 2.3. Measurement and Detection of Pollution
      • 2.10. Soil and Groundwater Pollution
    • 3. Waste Management
      • 3.8. Waste disinfection / detoxification
      • 3.1. Biotreatment/Compost/Bioconversion
    • 4. Water Management
      • 4.7. Municipal Water Treatment
      • 4.2. Drinking Water
      • 4.6. Marine Environment
      • 4.5. Industrial Water Treatment

Key Words

ORGANICORGÁNICAENVIRONMENTFOODCHEMISTRYALIMENTOSQUIMICAAMBIENTE

Education

1983 - 1987

Doctor en Ciencias Químicas

UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA

1975 - 1979

LIC. EN QUIMICA ORGANICA

UNIVERSIDAD NACIONAL DE CORDOBA


S&T HR Training

Co-director of
GRIBOFF, JULIETA
Scientific Research Career at CONICET
VALDES, MARIA EUGENIA
Scientific Research Career at CONICET

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