CURA, ANDREA CECILIA
Postdoctoral fellowship co-financed with universities
SPECIALITY:
NeurocienciasScientific discipline:
Medical SciencesTopic:
ANALYSIS OF THE POTENTIAL OF YERBA MATE AS A FUNCTIONAL FOOD TO ATTENUATE LEVODOPA-INDUCED DYSKINESIAS IN A MURINE MODEL OF PARKINSON'S DISEASEWorkplace
INSTITUTO DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE LOS ALIMENTOS DE ENTRE RIOS (ICTAER, CONICET-UNER) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS (UNER)
Address: | |
PTE. PERON 1154, E2820 - Gualeguaychú - Entre Ríos - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Durante mi formación de posgrado estoy adquiriendo entrenamiento en diversas herramientas necesarias para el estudio en un modelo animal de la enfermedad de Parkinson, entre ellas: pruebas para evaluación del comportamiento animal, técnica de cirugía estereotáxica y técnicas histológicas. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
Parkinson
Medical and health sciences - Basic medicine - Neurosciences (includes psychophysiology)
Materiales de implante
Engineering and technologies - Industrial biotechnology - Bioproducts, biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderivatives, etc.
Technological Capacities
- 6. Biological sciences
- 1. Medicine, Human Health
- 1.21. Medical Biomaterials
- 1.1. Biostatistics, Epidemiology
- 6. Industrial Biotechnology
- 6.4. Biobased Materials
Key Words
levodopa induced dyskinesiasyerba mateParkinson´s animal modeldisquinesias inducidas por levodopamodelo animal de Parkinson
Education
2015 - 2020
Doctora en Ingeniería
FACULTAD DE INGENIERIA, UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS
2011
BIOINGENIERO
2005 - 2011
Bioingeniero
FACULTAD DE INGENIERIA, UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS
TARAVINI, Irene Rita Eloisa
Scientific Research Career at CONICET
RELA, Lorena
Scientific Research Career at CONICET
Science and Technology Production
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