CONICET Community

MARTINO MIROTTI, ROMINA DANIELA

Internal doctoral strategic topics

SPECIALITY:

Subproductos de la Industria Agroalimentaria

Scientific discipline:

Food engineering and Biotechnology - Chemical Sciences

Topic:

USE OF IONIC LIQUIDS FOR THE GENERATION OF COMPOSITE MATERIALS THROUGH THE USE OF PULP OBTAINED FROM WASTE FROM THE PEANUT INDUSTRY

Workplace

INSTITUTO MULTIDISCIPLINARIO DE INVESTIGACION Y TRANSFERENCIA AGROALIMENTARIA Y BIOTECNOLOGICA (IMITAB, CONICET-UNVM) Depends on
Address:
AV. ARTURO JAURETCHE 1555, X5900LQC - Villa María - Córdoba - Argentina

Contact:

Send Message

S&T Expertise*

Ingeniera en Tecnología de los Alimentos, con 15 años de experiencia en laboratorio de control de calidad de alimentos. Cuento con conocimientos en Tecnología de los Alimentos, Química de los Alimentos y Biomoléculas, Química General e Inorgánica, Química Orgánica, Química Analítica, Cinética Química, Química Biológica, Física, Toxicología, Inocuidad Alimentaria, Álgebra, Estadística, Normas IRAM, Normas ISO, Requisitos y Especificaciones del Código Alimentario Argentino, Bromatología y asignaturas afines al área de los alimentos.Tengo experiencia en la ejecución de métodos analíticos y técnicas de ensayo, equipos e instrumental de laboratorio y optimización de técnicas específicas.Cuento con destreza en la ejecución de equipos como espectrofómetros, polarímetros, destiladores, equipo Kjeldahl, autoclaves, tituladores y equipo analizador de iones.Ademas, me desempeño como docente en los niveles: secundario, terciario y universitario. *Information provided by the agent in SIGEVA

Lines of Investigation

Ingeniería de Alimentos Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages

Technological Capacities

  • 5. Physical and exact sciences
    • 1. Chemistry
      • 1.4. Organic Chemistry
      • 1.3. Inorganic Chemistry
      • 1.1. Analytical Chemistry
    • 5. Micro- and Nanotechnology
  • 8. Agrofood industry
    • 1. Technologies for the food industry
      • 1.3. Food Packaging/Handling
      • 1.2. Food Additives/Ingredients/Functional Food
      • 1.1. Drink Technology
      • 1.5. Food Technology
      • 1.4. Food Processing
    • 2. Food quality and safety
      • 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
      • 2.1. Detection and Analysis methods
      • 2.4. Traceability of food
      • 2.3. Safe production methods
    • 3. Micro- and Nanotechnology related to agrofood
  • 9. Measurements and standards
    • 1. Measurement Tools
      • 1.2. Analyses/Test Facilities and Methods
      • 1.3. Chemical material testing
    • 6. Standards
      • 6.2. Technical Standards
      • 6.1. Quality Standards

Key Words

ScienceCienciaIngenieriaAlimentosTecnologíaEngineeringFoodsTechnology

Education

2003 - 2014

Técnico Superior en Tecnología de Alimentos

INSTITUTO ACADEMICO PEDAGOGICO DE CIENCIAS BASICAS Y APLICADAS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE VILLA MARIA


Directed by
LANTERI, MARIO NICOLAS
Scientific Research Career at CONICET

Co-directed by
SANCHEZ, MARIANELA
Scientific Research Career at CONICET

Science and Technology Production

Services