BARREIRO, MARÍA CELINA
Internal doctoral fellowship within the framework of research projects of implementation units
SPECIALITY:
Caracterización de calidad del agua por parámetros físico-químicos y comunidad fitoplanctónicaScientific discipline:
Environment, Conservation and SustainabilityTopic:
Comprehensive characterization of the water quality of the Reconquista River through physical-chemical parameters and its influence on the phytoplankton communityWorkplace
INSTITUTO DE INVESTIGACION E INGENIERIA AMBIENTAL (IIIA, CONICET-UNSAM) Depends on
- CONSEJO NACIONAL DE INVESTIGACIONES CIENTIFICAS Y TECNICAS (CONICET)
- UNIVERSIDAD NACIONAL DE SAN MARTIN (UNSAM)
Address: | |
25 DE MAYO Y FRANCIA S/N, 1650 - General San Martín - Buenos Aires - Argentina |
Contact:
S&T Expertise*
Ingeniera en alimentos con experiencia en laboratorio de investigación de residuos de plaguicidas en matrices alimentarias y ambientales. Máster en ingeniería ambiental con experiencia en investigación de microorganismos patógenos e indicadores de contaminación en aguas residuales domésticas tratadas con filtros modulares de distinto tamaño de poro. Estudiante de doctorado, línea de investigación relacionada a la calidad fisicoquímica del Río Reconquista y su influencia en la comunidad de fitoplancton. *Information provided by the agent in SIGEVALines of Investigation
E. coli, Salmonella y huevos de helmintos en agua residual doméstica
Engineering and technologies - Environmental engineering - Other environmental engineering
Caracterización fisicoquímica del agua del Río Reconquista y su influencia sobre la comunidad fitoplanctónica
Natural and exact sciences - Earth and environmental sciences - Ciencias Medioambientales (los aspectos sociales van en 5.7 "Geografía Económica y Social"
Plaguicidas organoclorados en arándanos
Engineering and technologies - Other engineering and technologies - Food and beverages
Technological Capacities
- 8. Agrofood industry
- 1. Technologies for the food industry
- 1.4. Food Processing
- 1.5. Food Technology
- 1.3. Food Packaging/Handling
- 2. Food quality and safety
- 2.3. Safe production methods
- 2.4. Traceability of food
- 2.1. Detection and Analysis methods
- 2.2. Food Microbiology/Toxicology/Quality Control
- 10. Protecting man and the environment
- 2. Environment
- 2.10. Soil and Groundwater Pollution
- 2.12. Life Cycle Assessment
- 2.2. Environmental Engineering/Technology
- 2.13. Outoor Air Pollution/Treatment
- 2.3. Measurement and Detection of Pollution
- 2.15. Remediation of Contaminated Sites
- 3. Waste Management
- 3.1. Biotreatment/Compost/Bioconversion
- 3.9. Waste to Energy /Resource
- 3.2. Incineration and Pyrolysis
- 3.3. Land and Sea Disposal
- 3.4. Recycling, Recovery
- 4. Water Management
- 4.7. Municipal Water Treatment
- 4.2. Drinking Water
- 4.9. Sludge Treatment / Disposal
- 4.4. Hydrology
- 4.11. Wastewater Recycling
- 4.5. Industrial Water Treatment
- 4.13. Water Resources Management
Key Words
FitoplanctonFoodPhysicochemical characterizationPhytoplanktonPesticidesCaracterización fisicoquímicaIndicator microorganismsWasterwaterMicroorganismos indicadoresAgua residualPesticidasAlimentos
Education
2018 - 2020
Máster Universitario en Ingeniería Ambiental
UNIVERSIDAD DE VALENCIA
2011 - 2017
Ingeniera en Alimentos
FACULTAD DE CIENCIAS DE LA ALIMENTACION, UNIVERSIDAD NACIONAL DE ENTRE RIOS
SALOMONE, Vanesa Natalia
Scientific Research Career at CONICET
TASCON, Marcos
Scientific Research Career at CONICET
Science and Technology Production
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